Bloggen

Totalt 167 poster
Sida 2 av 17
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
31/5
Hegas
Högläsning, bildstöd och bokryggspoesitävlingar. Skolbibliotekarien Anette, högstadieäraren Sara och specialläraren Johanna delar med sig av sina superknep för att väcka läslust.
30/5
Det är såklart roligt att barnen läser, men visst känns det lite trist att aldrig kunna skylta med de där bästa böckerna? De som knappt hinner landa på återlämningsvagnen innan de är utlånade igen.
19/5
Fyll ungdomshyllan med feelgood! Under våren lättläst-debuterar författaren Therese Henriksson med ungdomsserien Doften av drömmar. Det är en somrig feelgood-serie om vänskap, nyfunnen kärlek och massvis med bakning.
13/5
Fotbollsträning och läsning går hand i hand. Det tycker eldsjälen Collins Luther Zola, som erbjuder ett helhetskoncept med läxhjälp på fotbollsklubben Flemingsberg United FC. Ett projekt som handlar om allas rätt till läsning och kunskap – oavsett var man bor.
28/3
Har ni läst alla böcker i Lilla skräckbiblioteket och vill testa era kunskaper? Vi har gjort en rafflande tipsrunda med nio frågor som alla handlar om böckerna i serien. Skriv ut och sätt upp och låt eleverna utmana sig själv eller varandra i sagokunskap.
28/3
Det finns inget bättre än boktips! Här tipsar Karin, Elin, Emma, Hilma och Elise om sina favoritböcker just nu. Hittar du någon ny favorit?
23/3
Ufospanarna är den senaste delen i serien om spanarvännerna Malva och Hanna som nu ger sig ut på ett nytt spännande äventyr. Vi passade på att ställa 3 frågor till författaren Annika Widholm!
22/3
Hegas
Finns det något mer underbart än att möta en alldeles nybliven läsare – någon som har alla böcker framför sig? Oändliga världar och underbara äventyr! Alla ord, historier och århundraden av erfarenheter som ryms mellan pärmarna!
8/3
Under sommarlovet tappar nästan varannan elev i sin läsförmåga. Mest tappar de som har det svårast med sin läsning. Därför initierade läsfrämjaren Anneli Glamsare Läsa Äger i Botkyrka. Ett läsprojekt där skola, biblioteket, fritids och ferieungdomar samarbetar för att skapa ett lässug som håller sommaren ut.
4/3
Eftersom jag själv är gammal fortbollsspelare var det väldigt roligt att läsa och ta fram Läsnycklar till Sanja-böckerna. Hon är väldigt stark och stolt men också sårbar, även om hon själv inte vill erkänna det.
Totalt 167 poster
Sida 2 av 17
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11