Bloggen om lättläst & Hegas

Totalt 224 poster
Sida 8 av 23
2022-09-13 18:49
Emelie Olofsson
Om du älskar romantiska filmer med lyckliga slut, verkar det då troligt att du i första hand väljer misär eller splatterskräck när du funderar på vilken bok du ska läsa. Troligen inte. Barn fungerar på samma sätt som vi vuxna i detta. Gillar barn att se action vill de troligen läsa actionfyllda böcker. Gillar barn sport kanske de också vill läsa om barn som sportar. Föredrar de fantasyfilmer är det kanske en fantasybok de borde få i händerna när de frustrerat utbrister att det inte finns några bra böcker. Så för barnet som bara vill spela skärmbaserade spel är det kanske en bok om just spel som öppnar deras ögon för litteratur. Här kommer ett gäng heta spelbaserade boktips.
2022-09-02 12:54
Malin Svensson
I Askersunds kommun finns ett stort intresse för motorer. Detta vill bibliotekarierna Lisa Bagger och Malin Räftegård ta vara på. Med hjälp av Hegas-stipendium drar de i gång ett läslust-projekt där ungdomarna erbjuds böcker om motorkultur och EPA-traktorer. – I och med att motorkulturen är så stor i kommunen kan vi nå många ungdomar på detta sätt. Vår förhoppning är att böckerna ska skapa nyfikenhet, bli ”en snackis” och kanske på sikt öka läslusten hos ungdomar. Det är en förhoppning, naturligtvis, men väl värt ett försök, säger Lisa och Malin.
2022-09-02 09:33
Emelie Olofsson
Hegas förlag kan stolt presentera … Läslust åt alla! Vår första alldeles egna tips- och tricksbok för pedagoger och bibliotekarier är äntligen här. Fin och peppig och alldeles otroligt snygg! Om vi får säga det själva.
2022-09-02 08:30
Emelie Olofsson
Äntligen är alla boknördars årliga folkfest tillbaka, efter två år av öken. Hegas kommer såklart ha en monter dit ni kan komma för att prata läslust och lättläst med oss. Vi älskar när ni berättar för oss både vad vi gör bra och vad vi borde göra för att bli bättre! Håll utkik efter våra färgglada hoodies i myllret eller leta upp vår monter A01:12!
2022-09-01 18:57
Emelie Olofsson
Skruvade böcker väcker läslust! Det oväntade i böckerna fångar läsarens intresse och visar världen från nya perspektiv. Dessutom kan skruvade versioner av klassiska sagor få barn och unga att läsa klassikerna. Hegas redaktion har tagit fram 5 tips på våra mest skruvade böcker. Garv utlovas!
0 kommentar(er)
2022-06-27 13:23
Hegas
Sommar, sommar, sommar! Under sommarlovet kan allt hända. Du kan rädda bin, leta efter sjöodjur eller hitta en sommarflört. Här är fem lättlästa böcker att sluka under ledigheten.
2022-06-23 13:46
Hegas
Hur viktigt är representation, egentligen? Och hur snackar man om vikten av läsning med ungdomar? Det diskuterar författaren Pär Sahlin och ungdomsbibliotekarien Martin Bensch i ett samtal om representation, demokrati och ungdomslitteratur.
2022-05-31 15:14
Hegas
Högläsning, bildstöd och bokryggspoesitävlingar. Skolbibliotekarien Anette, högstadieäraren Sara och specialläraren Johanna delar med sig av sina superknep för att väcka läslust.
2022-05-30 13:32
Det är såklart roligt att barnen läser, men visst känns det lite trist att aldrig kunna skylta med de där bästa böckerna? De som knappt hinner landa på återlämningsvagnen innan de är utlånade igen.
2022-05-19 14:10
Fyll ungdomshyllan med feelgood! Under våren lättläst-debuterar författaren Therese Henriksson med ungdomsserien Doften av drömmar. Det är en somrig feelgood-serie om vänskap, nyfunnen kärlek och massvis med bakning.
Totalt 224 poster
Sida 8 av 23