Nu har du hittat läslust-skatten!

Den innehåller bland annat:

  • Kataloger
  • Affischer
  • Bokbingon
  • Tipspromenader
  • Guider
  • Spel

Och du, kom ihåg att kika in här ofta. Vi lägger upp nytt material med jämna mellanrum. Allt för att du ska kunna fortsätta främja läsningen!

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Inspirationsmaterial

Här hittar du katalogen, affischer och böcker som passar dig som förmedlare. Det mesta kan du beställa kostnadsfritt. Och du, affischerna är riktigt roliga att tapetsera skolbiblioteket med!

Non-books och annat

Här hittar du reporterblock, Flugo-dockor och spel. Vägen till läslust kan ta flera vägar. Ibland behöver du trolla fram några äss ur rockärmen!

Bokbingo

Ladda ner ett bokbingo för varje tillfälle: lektioner som lov! Vi uppdaterar och lägger till fler efter hand, så fortsätt att hålla utkik efter nyheterna.

Escape rooms

Den senaste bubblaren inom skolvärlden är escape rooms. Allt du behöver är en fängslande berättelse och ett uppdrag som måste lösas. Sedan får barnen samarbeta för att nå spelets slut – klurigt och superroligt!

Ett escape room kan vara analogt, digitalt eller både och. Som vilket spel som helst börjar ett escape room med en fängslande berättelse. Sedan får barnen ett uppdrag som måste lösas!

Hur de kommer vidare i spelet

Escape rooms stärker läsförståelsen. Barnen ska stegvis klara uppdraget genom att antingen svara på frågor kopplade till boken de precis har läst eller lösa ett slags pussel. Dessutom får de en massa ledtrådar under spelets gång som tar dem vidare i spelet.

Spelmekanismer från datorspel

Escape rooms är uppskattade bland barnen eftersom de är vana vid spelmekanismen från mobileller datorspelsvärlden. Det gör dem ännu mer peppade på att lösa den kluriga gåtan!

Psst! Våra escape rooms är digitala och kostnadsfria. Kör, bara kör!

Amulett del 1 till 3

Äntligen! Ett escape room som bygger på Amulett del 1 till 3. Se till att läsa de tre delarna noggrannt. Sedan är ni redo att bryta er ut ur Amuletts escape room.

Facit hittar du här.

Nomerna del 1 till 3

Nomerna är fantasy för de yngsta och det här escape room:et bjuder på många fantastiskt kluriga uppgifter och frågor att lösa. Ni behöver ha läst del 1 till 3 i serien för att klara av rummet.

Ta mig till Escape room Nomerna!

Facit? Klicka här!

Flugo åker tåg!

Flugo ska resa bort. Han ska åka tåg. Kan ni följa med Flugo och se till att allt går bra på resan? Det första han ska göra är att göra sig i ordning. Kan ni hjälpa honom? Du kan ha läst vilken Flugo bok som helst för att klara av escape roomet.

Ta mig till Flugos escape room!

Facit? Klicka här!

Guider om lättläst och läslust

Ladda ner våra guider och tipslistor om lättläst och läslust här.

Tipsrundor

Här hittar du våra tipsrundor att skriva ut, helt utan kostnad. Vi fyller på efter hand så håll koll!

Pyssel, knep och knåp!

Vägarna till läslust är många! Här hittar du kluriga och kul pyssel kopplade till våra olika Hegas-böcker. Enkelt att skriva ut, helt utan kostnad.