Extra, extra – Hegas!

Kul att du har hittat hit! Här finns extramaterial som du kan använda tillsammans med våra böcker i skolan eller biblioteket. Det kan vara vår katalog, lekfulla affischer, bokbingon, tipsrundor eller färdiga escape rooms – allt för att göra det lättare för dig som är läsfrämjare! Ja, och så blir ju läsningen så mycket roligare också.

Det mesta på denna sida laddar du ner gratis eller beställer hem kostnadsfritt (upp till en viss mängd). Sedan tillkommer fraktkostnad.

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-33 03 40 eller mejla info@hegas.se

 

Affischer, kataloger

Skapa en lustfylld läsmiljö med våra lekfulla affischer och katalogen – här kan barnen själva läsa om vilka böcker de tycker om och vill läsa.

Tipsrundor

Ladda ner och skriv ut våra tipsrundor i A3-format! Sätt upp på din skola eller i biblioteket och utmana barnen med spännande bokpriser.

Tipsrunda för hela Amulett-serien

Ladda ner tipsrundan som får hela mellanstadiet att rusa runt! Eller så kör du en omgång på ditt folkbibliotek? 

Tipsrunda för Amulett 9 – Vågryttaren

Ladda ner tipsrundan och skicka ut barnen på tipsrundornas tipsrunda! Perfekt i skolan, skolbiblioteket eller folkbiblioteket.

Kan du alla monster?

Här är en riktigt ryslig tipspromenad för de allra yngsta. Får du alla rätt på frågor om varulvar, vampyrer och mylingar? Ladda ner och sätt upp!

Kan du allt om Slemmo?

Testa dina och barnens kunskaper med den här tipspromenaden. Lagom för lågstadiet när de precis läst klart Slemmo – Supersnigeln.

Mysigt klurigt med Lisen

Den här tipspromenaden utmanar detaljminnet. Kör en omgång innan sommarlovet eller under sommarlovet i folkbiblioteket.

Upptäck Creepy ... om du vågar!

Öva läsförståelse med tipsrundorna till böckerna i Tobias Gards serie rysliga bokserie Creepy, där skräcken krälar sig in i vardagen. För den som tycker att andra skräckböcker är för tramsiga.

Bokbingo

Ladda ner ett bokbingo för varje tillfälle – lektioner som lov! Vi uppdaterar och lägger till fler efter hand, så fortsätt att hålla utkik efter nyheterna.

Escape rooms

Ett escape room är som en interaktiv berättelse med spelmekanik de flesta barn känner igen från mobil- och dataspelvärlden. Våra digitala escaperooms hjälper dig att motivera barn till att öva läsförståelse efter en läst bok. Gör ett escape room enskilt eller tillsammans (för att öva samarbete), svara på läsförståelsefrågor och lös kluriga pussel för att komma fram i berättelsen och klara uppdraget i spelet. Och du, det kostar ingenting!

Amulett del 1 till 3

Emily behöver er hjälp! Läs bok 1, 2 och 3 i Amulett-serien och bege er till Alledia med vårt escaperoom. Äventyret börjar här! Psst ... lärare eller bibliotekarie! Facit hittar du här.

Nomerna del 1 till 3

Nomerna är fantasy för de yngsta och det här escape room:et bjuder på många fantastiskt kluriga uppgifter och frågor att lösa. Ni behöver ha läst del 1 till 3 i serien för att klara av rummet.

Ta mig till Escape room Nomerna!

Facit? Klicka här!

Flugo åker tåg!

Flugo ska resa bort. Han ska åka tåg. Kan ni följa med Flugo och se till att allt går bra på resan? Det första han ska göra är att göra sig i ordning. Kan ni hjälpa honom? Du kan ha läst vilken Flugo bok som helst för att klara av escape roomet.

Ta mig till Flugos escape room!

Facit? Klicka här!

Guider om lättläst och läslust

Möter du vuxna som undrar vad lättläst och läslust gör för skillnad? Ladda ner våra guider inför nästa personal- eller föräldramöte. Läsning är allas angelägenhet, och allas vinst!

Pyssel, knep och knåp!

Vägarna till läslust är många! Här hittar du kluriga och kul pyssel kopplade till våra olika Hegas-böcker. Enkelt att skriva ut, helt utan kostnad.