Bloggen

19/10

Läslov och halloween

Mysrysare, skräckis eller bara lite lagom spännande – välj och vraka!

 

16/10

Glimma – Jakten
"Lilly och hennes bästis Stina är med på sin första hubertusjakt. De njuter av ritten på sina sköthästar Glimma och Ole. Men i slutet av jakten blir hästarna skrämda och tjejerna ramlar av. Hästarna rymmer in i skogen. Det är bara den nya killen Zakir som ser vad som händer. Ska han kunna hjälpa dem?”
Marie Helleday Ekwurtzel, författare till Glimma

SPLEJ – Mysteriet med fuskarna
"Tänk dig ett fotbollslag med elva spelare som springer ut på planen för att spela match. I laget kommer nio spelare att kämpa och göra allt för att laget ska vinna. Men i laget finns två spelare som kommer att göra allt för att laget ska förlora utan att det märks.
Hur kan det vara så?"
Torsten Bengtsson, författare till SPLEJ

11/9

Milo, finns han på riktigt?

Den frågan brukar jag få när jag är ute och berättar om mina böcker i skolor.
Hur har han det nu? Kan vi få träffa honom?
Hur är det då, finns Milo? Både ja och nej. För just Milo i boken, han är påhittad. Fast han liknar ju de tre killar i en skola som jag besökte på ett författarbesök för några år sen. De, som berättade att de hade varit gömda. De, som ville att jag skulle skriva en berättelse om dem och som gjorde att jag fick idéen till de tre böckerna om Milo.

Jag har besökt många skolklasser genom åren. Skolor, där ingen varit med om att leva gömd med sin familj. Där barnen undarar om det verkligen finns sådana barn som Milo, barn som har det så här på riktigt, i Sverige. Och så har jag varit i skolor där barn viskat till mig efter besöket: "just så är det för mig... jag har det som Milo".
Kanske kan böckerna om Milo vara bra att läsa för både den som känner igen sig och den som aldrig hört talas om någon som lever gömd. Fast mest av allt hoppas jag att Milo-böckerna ska ge läsglädje och lust att läsa många fler böcker.
Läsning är livet!

 

Åsa Storck, författare och bibliotekarie på Huskvarna bibliotek

14/8

Sensommaren blev precis ännu bättre!
Nu är Hegas första hösttitlar här och vi drar igång med två riktiga nagelbitare! Du är jagad, andra delen i Benni Bødkers rysarserie Zombie World, har till skillnad från föregångaren Zombie City vänt på perspektivet – nu är det ur zombiens synvinkel läsaren får uppleva alla rysligheter.

I den åttonde efterlängtade delen av hemlighets-serien möter Ella ett riktigt spöke. Men finns det verkligen riktiga spöken? Och vad är egentligen Spöktågets hemlighet?
Vi ser fram emot att få dela med oss av höstens spännande och breda utgivning, detta är bara början.