Bloggen

Totalt 156 poster
Sida 1 av 16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
19/5
Fyll ungdomshyllan med feelgood! Under våren lättläst-debuterar författaren Therese Henriksson med ungdomsserien Doften av drömmar. Det är en somrig feelgood-serie om vänskap, nyfunnen kärlek och massvis med bakning.
13/5
Fotbollsträning och läsning går hand i hand. Det tycker eldsjälen Collins Luther Zola, som erbjuder ett helhetskoncept med läxhjälp på fotbollsklubben Flemingsberg United FC. Ett projekt som handlar om allas rätt till läsning och kunskap – oavsett var man bor.
28/3
Har ni läst alla böcker i Lilla skräckbiblioteket och vill testa era kunskaper? Vi har gjort en rafflande tipsrunda med nio frågor som alla handlar om böckerna i serien. Skriv ut och sätt upp och låt eleverna utmana sig själv eller varandra i sagokunskap.
28/3
Det finns inget bättre än boktips! Här tipsar Karin, Elin, Emma, Hilma och Elise om sina favoritböcker just nu. Hittar du någon ny favorit?
23/3
Ufospanarna är den senaste delen i serien om spanarvännerna Malva och Hanna som nu ger sig ut på ett nytt spännande äventyr. Vi passade på att ställa 3 frågor till författaren Annika Widholm!
22/3
Hegas
Finns det något mer underbart än att möta en alldeles nybliven läsare – någon som har alla böcker framför sig? Oändliga världar och underbara äventyr! Alla ord, historier och århundraden av erfarenheter som ryms mellan pärmarna!
8/3
Under sommarlovet tappar nästan varannan elev i sin läsförmåga. Mest tappar de som har det svårast med sin läsning. Därför initierade läsfrämjaren Anneli Glamsare Läsa Äger i Botkyrka. Ett läsprojekt där skola, biblioteket, fritids och ferieungdomar samarbetar för att skapa ett lässug som håller sommaren ut.
4/3
Eftersom jag själv är gammal fortbollsspelare var det väldigt roligt att läsa och ta fram Läsnycklar till Sanja-böckerna. Hon är väldigt stark och stolt men också sårbar, även om hon själv inte vill erkänna det.
17/2
Hegas
Här kommer 7 tips på lättlästa böcker med pojkar som huvudpersoner. Pojkar i knölig vänskap, pirrig förälskelse eller svettiga fotbollsmatcher. Vad tipsar du vidare om?
27/1
Historiska barn- och ungdomsböcker lär oss att se vår samtid i ljuset av vår historia, säger litteraturvetaren Helene Ehriander. Det rustar den unga generationen att själva påverka sin framtid.
Totalt 156 poster
Sida 1 av 16
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11