Bloggen

Totalt 167 poster
Sida 3 av 17
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
17/2
Hegas
Här kommer 7 tips på lättlästa böcker med pojkar som huvudpersoner. Pojkar i knölig vänskap, pirrig förälskelse eller svettiga fotbollsmatcher. Vad tipsar du vidare om?
27/1
Historiska barn- och ungdomsböcker lär oss att se vår samtid i ljuset av vår historia, säger litteraturvetaren Helene Ehriander. Det rustar den unga generationen att själva påverka sin framtid.
18/1
Hegas
Slukaråldern är ju fantastisk, men den sorgliga sanningen är att allt färre barn blir bokslukare. De motsträviga och ovilliga läsarna blir fler. Men vi som jobbar med böcker och läsning får ju inte ge upp – det är dags att ta kampen för mer läsglädje och läslust!
13/1
Att arbeta med innehållet i böckerna ger dina elever ytterligare en dimension i läsningen. Du som lärare får möjlighet att lyfta frågor om ämnet eller, som i Läsnyckeln till Röda kappan, en strategi för att skriva.
29/11
I Hegas vårtävling -21 efterlyste vi ett nytt mysterium till Splej-gänget. Klassläraren Anna Markman var en av deltagarna med sin klass på Vitalisskolan. Här berättar hon hur tävlingen blev tidningsartiklar och en bilduppgift.
22/11
Psykologen Liv Svirsky är känd för sina böcker om barnpsykologi. Under hösten debuterar hon på Hegas med en lättläst faktaserie om grundkänslorna, som direkt vänder sig till barnen. I Rädd och Arg lär sig läsaren att förstå sina egna känslor. Liv vill normalisera samtalet om känslor och livet som människa.
18/11
Hegas
Vilken bok skulle du ta med dig till yttre rymden? Det fick ni bestämma i Hegas hösttävling. Grattis till klass 2B på Byskolan som vinner en klassuppsättning av Uppvaknandet!
15/11
Hegas
Framtidens böcker ska bli ännu mer tillgängliga! Här får du tre perspektiv på läslyssning. Jakob driver arbetet på Inläsningstjänst (ILT), Helena använder sig av e-böcker med textmedföljning i klassrummet och författaren Daniel Åberg skriver gripande berättelser i ljudformat.
29/10
Svårt? Nej, enkelt! Dessutom berör varje bok i Rymdklubben E.T en hel del centralt innehåll i Lgr 11 när du använder dig av Läsnycklarna. Häng med!
25/10
Hegas
Mörkret sänker sig, regnet piskar mot fönstren och alla vill bara kura med filt och varm choklad. Just när dina elever – och du – tror att ni inte kommer klara en dag till ser ni ljuset i tunneln – läslovet! En underbar chans att stanna inne men drömma er ut genom berättelser från alla världens hörn. Skulle någon mot förmodan inte ha lust att läsa hela veckan kommer här några tips på aktiviteter att ta till.
Totalt 167 poster
Sida 3 av 17
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11