Köpvillkor

Vi är glada att du besöker vår bokbutik och att du funnit en bok som intresserar dig!

När man handlar i Hegas bokbutik så träffas ett avtal mellan oss och kunden. Här nedan finns alla villkor som berör köpet, leveransen, betalningen och eventuella returer.

1. Köp
Vid bokbeställning är ett avtal om köp träffat när kontaktuppgifterna är ifyllda och beställningen är skickad via "köp"-knappen.

 Nerladdningsbara ljudfiler
Ljudböckerna är enbart avsedda för privat bruk eller i undervisningssyfte. Det är inte tillåtet att kopiera eller sprida ljudfilerna. All form av kopiering eller spridning är ett brott mot upphovsrättslagen.


2. Leveransinformation
Alla försändelser som väger under ett kilo skickas som brev med A-post. Brev tar normalt en till tre arbetsdagar att nå mottagaren.

De försändelser som väger över ett kilo skickas som företagspaket med Posten.

Postens Företagspaket 16.00 tar normalt en till tre dagar beroende på avståndet mellan vårt lager i Höganäs och kunden. För att Posten ska kunna leverera ett Företagspaket behövs en gatuadress. Det går alltså inte att skicka Företagspaket till boxadresser.

Posten sänder endast Företagspaket 16.00 till företag och dessvärre inte till privatpersoner.

För privatpersoner finns istället Postpaket som normalt tar två till fem arbetsdagar beroende på avståndet.

2. Betalning
De beställda böckerna betalas mot faktura med 20 dagars betalningstid.

3. Priser
Priserna som visas på hemsidan är utan moms. Till alla priser kommer porto/frakt samt moms (6 %).

Vid en eventuell prishöjning kontaktar vi givetvis kunden innan leverans, då kunden i sådana fall får rätt att häva köpet.

Vid prissänkning justerar vi alltid ned priset till kundens fördel.

4. Porto/frakt
Kostnaden för frakten är enligt följande uppställning (exkl. moms):

0,25 kg 19 kr
0,5 kg 29 kr
1 kg 39 kr
+1 kg 89 kr
   

 

 

 5. Ångerrätt

Privatpersoner har 14 dagar på sig att ångra sitt köp efter att ha mottagit varan, enligt distansköplagen. Varan skall då återsändas i oförändrat skick och obruten förpackning. Distansköplagen gäller endast privatpersoner. För digitala produkter som ladddas ner gäller ingen returrätt.

6. Fel vid leverans
Skulle något ha blivit fel i leveransen, exempelvis en skada på boken eller fel antal böcker, kontakta Hegas så åtgärdar vi givetvis felet omgående.