Bloggen

Totalt 167 poster
Sida 7 av 17
28/9
Hegas
Det är viktigt att alla elever har med sig ett källkritiskt förhållningssätt. Men hur kan eleverna egentligen öva på det? Ett av de bästa sätten att träna källkritik är att ta på sig reporter-rollen. Hegas har nu släppt SPLEJ-reporterblock, i sann SPLEJ-anda. Dina elever = världens bästa reportrar!
0 kommentar(er)
18/9
Hegas
Lärare och bibliotekarier vittnar om hur eleverna fastnar och slukar flera böcker på rad om zombies, vampyrer, spöken eller andra rysligheter. Pirret i magen håller i sig, kanske är lampan tänd ibland om natten, men läslusten är väckt och förhoppningsvis lever den kvar livet ut.
0 kommentar(er)
13/9
Hegas
Hurra! Regeringen har beslutat att alla lärarstudenter från och med hösten 2021 ska få kompetens att undervisa om sex och relationer. Alla elever har rätt att få en bra undervisning om identitet, sexualitet och relationer men undervisningen brister idag. Varför? En anledning kan vara att lärare idag inte har rätt kompetens eftersom ämnet inte ingår i lärarutbildningen.
0 kommentar(er)
31/8
Hegas
Är du på jakt efter böcker till nybörjarläsare i åldern 6 till 8 år? Då har du hamnat rätt. Vi på redaktionen har valt ut fem titlar i fem olika Hegas-nivåer! Våra nivåer finns till för att du ska kunna sätta rätt bok på rätt nivå i rätt barns händer. På så sätt blir läsningen lustfylld.
0 kommentar(er)
21/8
Hegas
Alla ska kunna hitta en bok som är lätt och lustfylld att läsa. Även en faktabok ska engagera läsaren till att utmana sig, testa nya saker och förstå sin omvärld bättre. Det är därför vi tog fram Utforskaren, Hegas nya lättlästa faktaserie med egen nivåsättning.
0 kommentar(er)
17/6
Hegas
Stallarholmsskolan i Strängnäs får Hegas Stipendium 2020! Läsprojektet på skolan har till syfte att uppmuntra eleverna i årskurs F-6 att våga byta både genre och författare. Dessutom ska fysisk aktivitet involveras i projektet.
29/5
Hegas
Peter M. Eronson är från Göteborg men bosatt i Ambjörnarp. Han är översättare till böckerna En Minecraft-zombies Dagbok 1 – Mitt liv som zombie och En Minecraft-zombies Dagbok 2 – Ett jätte-stort problem. I september kommer även den tredje boken i serien, Minecraft-zombies Dagbok 3 – Zombie-semester. Dessutom har han översatt första boken i en helt ny spännande och skruvat rolig bokserie som också kommer i september, Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna – Magi stinker!.
26/5
Hegas
Klass 6C från Internationella Engelska Skolan vann Hegas tävling med Ondskans pöl av Eldorado Ketchup! Grattis till vinsten!
0 kommentar(er)
31/3
Hegas
Kävlinge kommuns skolbibliotekarier hjälps åt att sätta ihop både klassuppsättningar och lärarhandledningar. Idag finns handledningarna tillgängliga för alla och används och uppskattas av människor över hela Sverige. Startskottet för samarbetet och de uppskattade verktygen var en teaterföreställning. Sju år och flera böcker senare fortsätter de att arbeta som ett team.
31/3
Hegas
En komradio sprakar till och någon frågar någonting om mat och krokodiler i samma mening. Det är inget man hör så ofta på en redaktion för lättläst men på Tropikariet i Helsingborg är det vardag. Här kombineras teori med praktik, och Charlotta Strid Pålsson och Johnny Möllerström menar att det är just upplevelsen som gör att det man läser får fäste och blir begripligt. Här blir fakta man lär sig i klassrummet verklig.
Totalt 167 poster
Sida 7 av 17