Sökes: Kreativ kommunikatör som snackar läslust och lättläst.
Finnes: En liten marknadsavdelning med stor frihet.

Tycker du att varumärken som rör sig på sociala medier måste ägna sig åt dialog? Vill du jobba med en följarskara som ber om råd och ger beröm oftare än de ifrågasätter? Gillar du böcker? Då ska du söka den lediga stolen på marknadsavdelningen.

Du ser till att bibliotekarier och pedagoger lätt håller koll på utgivningen och vet var de ska vända sig för att snacka lättläst och läslust. Till din hjälp har du marknadsansvarig, konsulter och en hel redaktion.

Du blir en del av Ordstark men kommer att arbeta heltid med lättlästförlaget Hegas kommunikation och marknadsföring: från community management (främst på Instagram) till content- och vissa delar av printproduktion. Ja, du kommer att spendera en hel del tid i Ads Manager.

Din profil

Digital marknadsföring och kommunikation ligger dig varmt om hjärtat. Text är du vass på och du backar inte för andra typer av innehållsproduktion.

Du har en utbildning i bagaget, kanske en kandidat i strategisk kommunikation eller en YHexamen i digital marknadsföring. Eller något helt annat? Överraska oss!

Du är lyhörd, nyfiken och driven samt att du, precis som vi, tycker att laget är det viktigaste. Hos oss hjälps alla åt för att nå framgång och det är engagemanget och viljan att leverera det lilla extra för våra kunder som är avgörande.

Dina ansvarsområden

• Marknadsföring av Hegas 40 titlar/termin

• Producera innehåll till Hegas digitala kanaler – rörligt, stilla och copy

• Intervjua kunder, författare och andra läsfrämjare

• Planering och produktion av kampanjer – digitalt och print

• PR-ansvar över utskick, mässor och evenemang

• Ansvarig redaktör för Hegas utgivningskatalog 2 ggr/år

• Community management med målgruppen på sociala medier, främst Instagram

• Projektledare för läsfrämjande projekt som bygger varumärke

• Omvärldsbevakning i lättlästvärlden

• Enklare SEO-arbete (konsult finns, vi genomför bara vissa justeringar!)

• Deltar i att ta fram marknadsplaner

• Deltar i planering av budget tillsammans med marknadsansvarig

Att jobba hos oss

Vi erbjuder dig en kreativ miljö där experiment uppmuntras och ditt livslånga lärande är en självklarhet. Marknadsavdelningen är snabbfotad med korta vägar till beslut. Du får alltså vara med och påverka vad vi ska göra. Dina framtida kollegor sitter med sina specialistkompetenser som de gärna delar med sig av. Just ja, vi sitter i egna, fräscha lokaler i centrala Helsingborg!

Om Hegas och Ordstark

Hegas är en del av Ordstark-familjen som består av två förlag och en modern kommunikationsbyrå. Hegas ger ut specialbearbetat lättläst för barn och ungdomar och Komlitt har fokus på offentlig sektor och dess utmaningar. Vår gemensamma målsättning är att med rätt verktyg ge våra kunder kunskap som stärker dem i sin personliga utveckling mot framtiden. Möjliggöra att i lagom i steg möta en ny verklighet. Att förändra stora och små världar!

Ordstark är kärnan där marknadsavdelningen utgår ifrån. Tjänsten du söker är på 100%.

Ansök nu!

Skicka din ansökan till:

Bokförlaget Hegas och Kinn Danielsson på kinn@ordstark.se.

Postadress: Drottninggatan 26
252 21 Helsingborg.
Telefon: 042-610 12 01.
Sista ansökningsdag den 6 maj 2022.

Psst! Har du exempel på texter du skrivit, innehåll du producerat eller konton du driver får du gärna skicka med det i din ansökan.