Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst för 13 +

Lättläst för 13 +

Letar du efter riktigt lätt lättläst för tonåringen? Då har du kommit rätt. Här har du hela vår utgivning för tonåringen och uppåt. Böckerna handlar ofta om identitetssökandet, kärlek, lust och relationer. Här hittar du också lärarhandledningar och värdegrundsspel. 

Lättläst väg till läslusten för 13+ 

Det är lätt hänt att man som tonåring tappar bort läsandet i allt som händer i livet. Kanske har man aldrig ens hittat läslusten? Då finns det ingen tid att spilla – lättläst kan vara vägen till att se sig själv som en läsande individ. Ibland är det ändå svårt att läsa på grund av läs- och skrivsvårigheter, bristande intresse eller ovana. Då är det bara att leta upp en bok på rätt Hegas-nivå att börja med! Det finns en hel del vittnesmål om hur skolbibloiotekarier använder nivåsystemet som ett enkelt sätt att visa barnet sina framsteg. Häftigt!

Lockande lättläst för unga som kämpar med läsningen

Tanken med vår lättlästa utgivning för 13+ är att väcka läslusten genom att se till att det finns spännande, gripande och engagerande litteratur även för tonåringen. Du som förmedlare, oavsett om du är lärare, bibliotekarie eller förälder, ska dessutom enkelt kunna hitta böcker som passar. Även när det gäller lättläst. Visste du att en Hegas-bok aldrig pekar ut läsaren? Det står alltså aldrig att den är lättläst någonstans! Bra, eller hur?

För tonråingen som redan kommit igång med läsningen funkar en Hegas-bok också bra. Det enda som händer är att hen hinner läsa fler ...

Vad handlar böckerna för tonåringen om?

Teman som berörs är kärlek, lust, relationer och identitetssökande i olika former. En vanlig tematik är att stå upp för sig själv och att hitta sätt att sätta gränser.

Läs mer
Filter Laddar...
Hegas-nivå:

Väck tonåringens läslust


Våra lättlästa böcker för 13+ är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker tonåringens läslust. Allt för att just dina tonåringar ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst för 13 +