Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst för 13 + » Lättläst nivå 2, 13+ år

Lättläst nivå 2, 13+ år

Letar du efter lättläst för tonåringen som vill läsa ett enkelt språk med korta meningar? Då har du kommit rätt. Här är vår lättlästa utgivning för åldern om: från mysterier, sport och science fiction till läskiga berättelser om zombies. Det är spännande att lära sig att läsa!

Hegas-nivå 2

Ibland behöver tonåringar hjälp att komma igång med läsningen. De kan halka efter på grund av läs- och skrivsvårigheter, bristande intresse eller ovana. För den läsare som ändå kommit gång litegrann och vill läsa berättelser på ett enkelt språk med korta meningar är Hegas-nivå 2 bra.

Lockande lättläst för tonåringen

Tanken med utgivningen, även på den här nivån, är att väcka läslusten och hitta vägen in till läsningen. Det är aldrig försent! Du som förmedlare, oavsett om du är lärare, bibliotekarie eller förälder, ska dessutom enkelt kunna hitta böcker som passar. Även när det gäller lättläst. Visste du att en Hegas-bok aldrig pekar ut läsaren? Det står alltså aldrig att den är lättläst någonstans! Bra, eller hur?

För tonåringen som redan slukar böcker funkar en Hegas-bok också bra. Det enda som händer är att hen hinner läsa fler ...

Vad handlar böckerna om?

Vardagsberättelser, kärlek, styrketräning och vardagsdramatik. Här finns mycket tonåringen kan relatera och identifiera sig med. 

Läs mer

Väck tonåringens läslust


Lättläst nivå 2 för 13 + är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos tonåringen. Allt för att just dina tonåringar ska bli starka läsare. .

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst för 13 + » Lättläst nivå 2, 13+ år