Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst för 13 + » Lättläst nivå 4, 13+ år

Lättläst nivå 4, 13+ år

Letar du efter lättläst för läsande tonåringar som vill ha berättelser som kräver en viss förförståelse och utvidgar ordförrådet? Då har du kommit rätt. Här ser du våra lättlästa böcker för 13 + på nivå 4: från feelgood till lust, drama och mopeder.

Hegas-nivå 4

Ibland har även tonåringarna det svårt med läsningen, på grund av läs- och skrivsvårigheter, bristande intresse eller ovana. Nivå 4 passar den läsare som kommit gång ordentligt och är redo för berättelser som kräver en viss förförståelse och utvidgar ordförrådet.

Lockande lättläst

Tanken med utgivningen, även på den här nivån, är att väcka läslusten. Du som förmedlare, oavsett om du är lärare, bibliotekarie eller förälder, ska dessutom enkelt kunna hitta böcker som passar. Även när det gäller lättläst. Visste du att en Hegas-bok aldrig pekar ut läsaren? Det står alltså aldrig att den är lättläst någonstans! Bra, eller hur?

Vad handlar böckerna om?

Här hittar du bland annat Anna Ahlunds heta serie Våga längta, science fiction-klassiker i ny tappning och stall-serien. Så fortsätt neråt!

Läs mer

Väck tonåringens läslust


Lättläst nivå 4 för 13 + är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos tonåringen. Allt för att just dina tonåringar ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst för 13 + » Lättläst nivå 4, 13+ år