Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst för 13 + » Lättläst nivå 3, 13+ år

Lättläst nivå 3, 13+ år

Letar du efter lättläst för tonåringen som vill ha en utmanande berättelse med ett vardagligt språk? Då har du kommit rätt. Här ser du våra lättlästa böcker för tonåringen på nivå 3: från EPA och vardagsberättelser till läskig skräck. Det ska vara spännande att hitta sin läslust.

Hegas-nivå 3

Det finns många anledningar till att en tonåring ligger efter med sin läsning. Från ovana och ovilja till läs- och skrivsvårigheter kan sänka självförtroendet och lusten. Så det första steget brukar vara att stärka själförtroendet och hitta läslusten. Nivå 3 passar den läsare som kommit gång ordentligt med läsningen och är redo för en utmanande berättelse med ett vardagligt språk.

Lockande lättläst väcker läslusten

Tanken med utgivningen, även på den här nivån, är att väcka läslusten. Du som förmedlare, oavsett om du är lärare, bibliotekarie eller förälder, ska dessutom enkelt kunna hitta böcker som passar. Även när det gäller lättläst. Visste du att en Hegas-bok aldrig pekar ut läsaren? Det står alltså aldrig att den är lättläst någonstans! Bra, eller hur?

Vad handlar böckerna om?

För tonåringen på Hegas-nivå 3 hittar du bland annat Sävaträsk (EPA!), skräck, lust och relationer. Vilken tonåring vill inte läsa om EPA?

Läs mer

Väck tonåringens läslust


Lättläst nivå 3 för 13 + är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos tonåringen. Allt för att just dina tonåringar ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst för 13 + » Lättläst nivå 3, 13+ år