Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst 9 till 12 år

Lättläst 9 till 12 år

Letar du efter riktigt lätt lättläst för barn som är i slukaråldern men ännu inte hittat läslusten? Då har du kommit rätt. Här har du hela vår utgivning  för barn i åldern 9 till 12 år: från vardagsberättelser, fantasy, science fiction till läskig skräck. Det är rysligt roligt att läsa!

Lättläst väg till läslusten för 9 till 12

Barn i åldern 9 till 12 är i slukaråldern. Ibland är det ändå svårt att börja sluka böcker på grund av läs- och skrivsvårigheter, bristande intresse eller ovana. Då är det bara att leta upp en bok på rätt Hegas-nivå att börja med! Det finns en hel del vittnesmål om hur skolbibloiotekarier använder nivåsystemet som ett enkelt sätt att visa barnet sina framsteg. Häftigt!

Lockande lättläst för barn som kämpar med läsningen

Tanken med utgivningen för 9 till 12 är att väcka läslusten. Du som förmedlare, oavsett om du är lärare, bibliotekarie eller förälder, ska dessutom enkelt kunna hitta böcker som passar. Även när det gäller lättläst. Visste du att en Hegas-bok aldrig pekar ut läsaren? Det står alltså aldrig att den är lättläst någonstans! Bra, eller hur?

För barnet som redan kommit igång med läsningen funkar en Hegas-bok också bra. Det enda som händer är att hen hinner läsa fler ...

Vad handlar böckerna för 9 till 12 om?

Här finns det mesta från läskig skräck, fantasy och mysterier till fotboll och lättläst science fiction. Självklart hittar du även de älskade Amulett här tillsammans med Minecraft-Zombiens dagböcker ... 

 

Läs mer
Filter Laddar...
Hegas-nivå:

Väck slukarålderns läslust


Våra lättlästa böcker för 9 till 12 år är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn som är i slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst 9 till 12 år