Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst 9 till 12 år » Lättläst nivå 2, 9-12 år

Lättläst nivå 2, 9-12 år

Letar du efter lättläst för barn i slukaråldern 9 till 12 som vill läsa ett enkelt språk med korta meningar? Då har du kommit rätt. Här är vår lättlästa utgivning för slukaråldern: från mysterier, sport och science fiction till läskiga berättelser om zombies. Det är spännande att lära sig att läsa!

Hegas-nivå 2

Barn i åldern 9 till 12 brukar sluka böcker! Ibland är det ändå svårt att börja sluka böcker på grund av läs- och skrivsvårigheter, bristande intresse eller ovana. För den läsare som kommit gång och vill läsa berättelser på ett enkelt språk med korta meningar är Hegas-nivå 2 bra.

Lockande lättläst för barn som kämpar med läsningen

Tanken med utgivningen, även på den här nivån, är att väcka läslusten och hitta vägen in till bokslukandet. Du som förmedlare, oavsett om du är lärare, bibliotekarie eller förälder, ska dessutom enkelt kunna hitta böcker som passar. Även när det gäller lättläst. Visste du att en Hegas-bok aldrig pekar ut läsaren? Det står alltså aldrig att den är lättläst någonstans! Bra, eller hur?

För barnet som redan slukar böcker funkar en Hegas-bok också bra. Det enda som händer är att hen hinner läsa fler ...

Vad handlar böckerna om?

Här hittar du böckerna om Milo, som flyr, och Häxböckerna. Realism och fantasy, helt enkelt!

Läs mer

Väck slukarålderns läslust


Lättläst nivå 2 för barn som är 9 till 12 år är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Lättlästa böcker efter ålder » Lättläst 9 till 12 år » Lättläst nivå 2, 9-12 år