28/3

Det finns inget bättre än boktips! Här tipsar Karin, Elin, Emma, Hilma och Elise om sina favoritböcker just nu. Hittar du någon ny favorit? 

Tips 1: Bellas band av Tomas Dömstedt 

"Har du någon gång drömt om att vara med i ett band? Bella tar saken i egna händer och startar sitt alldeles egna band. Men blir allt så härligt som hon trodde? Du får läsa om vänskap som sätts på prov, rivaliserande band och en riktigt mysig förälskelse."

- Projektledare för den digitala utgivningen Elin Ljungvall 

bellas band inlaga

Tips 2: Uppvaknandet av Camilla Linde

"Har du också alltid velat testa bo på ett rymdskepp? Undrar du också hur det känns att sväva i den mörka svarta rymden med bara en tunn lina som hindrar dig från att uppslukas i oändligheten? Då ska du hoppa på rymdskeppet GretaT och följa med på den längsta resan mänskligheten någonsin varit ute på. Obs! Ta med din favoritmat, frystorkade nudlar med broccoli kan bli ganska trist i längden…" 

- Förläggaren Hilma Olsson 

Uppvaknandet Camilla Linde

Tips 3: Magi stinker! av Matthew K. Manning 

"Hur kan något bli roligare än zombie-enhörningar som kräker regnbågar? Om du rynkar på näsan nu gissar jag att du är vuxen. Tycker du ska fråga närmsta tolvåring om hens åsikt i stället. För Magi stinker! är fylld av humor, äckel och vänskap men är allt annat än gullig."

- Marknadsansvariga Emma Holmström 

Magi stinker inlaga

Tips 4: Säg vad du vill ha av Anna Jakobsson Lund 

"Det är så fint att få läsa om en ung relation som innehåller erotik och att det är så positivt skildrat! Här finns plats för både hennes och hans lust, osäkerhet och njutning. Det är inget för den som lätt blir generad. Men man måste ju inte läsa den högt … Och man kan ju smyglyssna på den som ljudbok." 

- Redaktören Karin Salmson 

säg vad du vill ha inlaga 

 

Tips 5: Väck inte prinsessan! av Jonas Olsson 

"Jag tycker den är så himla kul och tokig! Jag älskar att titta på bilderna och se vad för roliga saker man kan hitta i bakgrunden. Och Riddar Klant är en så himla skruvad karaktär också, man bara skrattar åt allt han hittar på. Kan verkligen rekommendera den till alla som nyss börjat läsa!"

- Redaktören Elise Rosberg 

Riddar klant inlaga

 

Sugen på fler tips? Här hittar du 5 tips till nybörjarläsaren och 5 tips till ovilliga läsare