Hem » Bokserierna » Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna 1 - Magi stinker!

Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna 1 - Magi stinker!

1+ 162 kr
5+ 155 kr
10+ 147 kr

Dokument (0)

Bokprat

Handling

I sin jakt på magi stöter Xander på några mystiska varelser i skogen. Är det enhörningar? Eller är det monster? Nej, det är zombie-enhörningar! Och av någon anledning kräks de regnbågar överallt ... Vad har hänt med dessa en gång vackra magiska djur? Och vad ska Xander göra med denna otippade upptäckt?

Knasig humor där vi får se våra älskade sago-väsen ur nya vinklar! I den första boken om den helt vanliga, lite tafatta pojken Xander, får vi följa med när han lär känna tre förvisade enhörningar med zombie-sjuka. En knäpp och fantasieggande kapitelbok för den som är sugen på skruvad humor!

Läs mer

Fakta om boken

Artnr: 818235
Streckkod: 9789178818235
Författare Matthew K. Manning
Illustratör Joey Ellis
Översättare Peter M. Eronson
Hegas-nivå 4 - För dig som vill läsa berättelser som kräver en viss förförståelse och utvidgar ditt ordförråd.
Ålder 9-12
Antal sidor 109

Recensioner

Lämna ett omdöme
Omdöme (1)
Perfekt läsning för ovilliga läsare!
”Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna” är verkligen en helknasig bokserie där vi får se våra magiska sagoväsen ur en ny vinkel!

”Här får vi lära känna pojken Xander och den dagen när möter tre enhörningar med zombie-sjukan som av någon anledning kräks regnbågar överallt. Det har förvisats till jorden från sin värld, när de blev zombie enhörningar, men hur gömmer man dessa väldigt pratglada och kräksjuka enhörningar bland människor som inte tror på magi och sagoväsen och speciellt inte zombie enhörningar. Det blir inte bättre när det även kommer älvor som absolut inte är vackra och snälla varelser utan dessa älvor är insektsälvor som är allt annat än snälla och hjälpsamma och det blir återigen upp till Xander att lista ut ett sätt att skicka tillbaka älvorna ditt dom kom ifrån.”

Det här är två stycken skruvade, och roliga böcker som lär väcka läslusten hos läsare mellan 9 - 12 år som vill ha lättlästa kapitelböcker med humoristisk handling.

Böckerna är skrivna med luftig text med en rapp handling som förstärks av knasiga bilder som både finns i färg och delvis i svartvita illustrationer.

Det här är böcker för ovilliga läsare som gillar böcker fyllda med knasig humor.

Andra har även köpt

 • 161 kr
 • 138 kr
 • Red. Linda Pelenius
  139 kr
 • Marie Helleday Ekwurtzel
  139 kr
 • Tedd Arnold - författare & illustration
  131 kr
 • 179 kr
 • 183 kr