Hem » Bokserier » Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna

Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna

Xander älskar magi och letar varje dag efter tecken på magi i sin vardag. Men resten av världen verkar inte fatta grejen. Just som han gett upp hoppet om att det finns magi dyker tre osannolika varelser ut. Det är Kraxi, Blurp och Stank – tre zombie-enhörningar i olika stadier av förfall och förruttnelse som blivit utkastade från sin Planet Pagasia i en annan dimension. Så fort de äter något annat än sopor kräks de regnbågar.

Det här är så galet och färgsprakande som det bara kan bli. Och långt ifrån de gulliga pastellfärgade enhörningarna vi är vana vid att se. Passar slukaråldern finfint!

Teman i Xander

  • Humor
  • Äventyr
  • Enhörningar
Läs mer

Väck läslusten med enhörningar


Xander och de regnbågskräkande enhörningarna är en del av Hegas lättlästa utgivning. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via serier och grafiska romaner. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Xander och de regnbågs-kräkande enhörningarna