Zombie-pandemi

En zombiepandemi har spridit sig över världen. Alex är soldat och utsänd för att skydda en mattransport från zombierna. Han gillar inte att behöva skjuta dem – även om de är farliga. Men han blir riven och alla vet att det är så man bli smittad. Han hamnar på ett välbevakat sjukhus där läkare gör tester på honom. Men ingen säger vad det egentligen är som pågår. Försöker de bota honom eller är han bara ett försöksdjur?

Ytterligare en blodig dystopisk thrillerserie av skräckmästaren Benni Bødker. Det här är ingenting för den lättskrämda. Böckerna bör läsas i ordning av slukaråldern eller äldre zombiefantaster.

Teman i Zombiepandemi

Etik, zombier, överlevnad, spänning, på liv och död

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck läslusten med Zombiepandemi


Zombies är ett återkommande inslag i Hegas lättlästa utgivning. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via zombies. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!