Super Potato

Det är dags för en ny superhjälte att ta plats i våra hjärtan! Super Potato är en knasig och actionpackad superhjälte-serie för de yngsta läsarna. Med en stor dos humor och korta raka meningar är det bäddat för en läsupplevelse fylld av skratt och fladdrande mantlar.

Super Max blir förvandlad till en potatis av sin ärkefiende Dr Elak. Tack och lov har Super Max kvar sina superkrafter! Super Max blir Super Potato och i en rad böcker kommer han att bekämpa onda vetenskapsmän, slemmiga rymdsniglar och jätte-kycklingar. 

"Knäppt och KUL!" tycker vi här på redaktionen. 

Teman

  • Superhjältar
  • Identitet
  • Förvandling
  • Potatis. Potatis är ett mycket viktigt tema här!

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck läslusten med Super Potato


Super Potato är en del av Hegas lättlästa utgivning för 6 till 8 år. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barnen. Varför inte börja med en superhjälte-potatis?

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!