Hem » Bokserier » Klubb Demo

Klubb Demo

Klubb Demo är en lättläst berättelse om vänskap, identitet och klimataktivism för mellanåldern. Huvudkaraktären Lisa är trött på att falla för sina kompisars grupptryck. Hon vill vara lite mer som den nya tjejen Vera. Hon verkar så självsäker men ändå snäll. Men varför skulle hon och hennes aktivistkompisar vilja vara med Lisa?

Helena Berglund debuterar som författare på Hegas förlag. Klubb Demo är en serie om att känna sig annorlunda och om hur svårt det kan vara att stå upp för både det man tror på och sig själv.

Teman i Klubb Demo

Klubb Demo har flera viktiga teman som gör det enkelt att diskutera vidare i klassrummet: 

  • Vänskap
  • Grupptryck
  • Klimataktivism
  • Dyslexi
Läs mer

Väck läslusten med identitetsböcker


Klubb Demo är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn i mellanåldern. Varför inte börja med en bok om identitet och klimataktivism?

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Klubb Demo