Hem » Bokserier » City BoIS

City BoIS

City BoIS är en lättläst serie om fotboll, mobbning och kämparglöd. I serien lär vi känna Miro som har svårt att sitta lugnt i skolbänken men lätt att fånga snabba passar på fotbollsplan. I skolan blir Milo retad. Men vad händer när Miros lag City BoIS möter mobbarna i en fotbollsmatch?

Anders Blentares lättlästa fotbollsserie om Milo och laget City BoIS passar de yngre läsarna som älskar fotboll! Korta och drivna kapitel med fartfyllda illustrationer väcker läslusten hos sportintresserade barn i åldern 6-8 år. 

Teman i City BoIS

  • Fotboll
  • Mobbning
  • Utanförskap
Läs mer

Väck läslusten med fotbollsböcker


City BoIS är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn i lågstadieåldern. Börja med en fotbollsbok!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » City BoIS