Hem » Bokserier » Briana

Briana

Har du saknat lättlästa fantasy-böcker för mellanåldern? Som dessutom har en kvinnlig huvudkaraktär? Då har vi bokserien för dig!

Briana är ett spännande och lättläst fantasy-äventyr i tre delar. Med ett enkelt språk och fantastiska illustrationer sugs läsaren rakt in i berättelsen. Passar perfekt för läsare i mellanåldern som vill ha ett spännande äventyr med historisk känsla.

Benni Bødkers nya serie väcker läslusten hos fantasy-sugna barn i slukaråldern. Här på redaktionen tycker vi att illustrationerna liknar Elfquest! 

Teman i Briana 

  • Utanförskap 
  • Kvinnlig huvudkaraktär 
  • Ondska 
  • Mod 
Läs mer

Väck läslusten med fantasy-böcker


Briana är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn i slukaråldern. Varför inte börja med en fantasy-bok?

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Briana