Hem » Bokserier » Avbrottet

Avbrottet

Avbrottet är en lättläst dystopisk thrillerserie av Daniel Åberg. I serien får du möta sextonåriga Elis som vaknar en morgon och inser att strömmen har gått. Allt i samhället slutar fungera. Vad händer i ett samhälle när all elektronik slås ut? Och kommer Elis att lyckas få tag på insulin till sin mamma med diabetes?

Daniel Åberg är känd från ljudboksvärlden med sina böcker Virus. Nu debuterar han med lättläst hos oss på Hegas med en riktigt nervkittlande läsupplevelse för ungdomar.

Teman i Avbrottet

Avbrottet är en perfekt serie för gruppdiskussioner i klassrummet. Dessa teman hittar du i bokserien:

  • Dystopi
  • Etiska dilemman
  • Strömavbrott
  • Kriminalitet

 

Läs mer

Väck läslusten med en dystopisk thriller


Avbrottet är en del av Hegas lättlästa utgivning av ungdomsböcker. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos ungdomarna. Varför inte börja med en nervkittlande dystopisk thriller?

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Avbrottet