Amulett

Amulett är en spännande lättläst grafisk roman. Här möter du 12-åriga Emily och lillebror Nevin som flyttar med sin mamma till ett gammalt hus familjen ärvt. Men huset bär på hemligheter …

Kazu Kibuishis grafiska romaner i serien Amulett har tagit världen med storm. Serien är älskad av alla möjliga sorters läsare, och flera vinster i Bokjuryns seriekategori visar tydligt vad barnen tycker! Följ med på ett riktigt spännande äventyr. Serien passar barn i åldern 9 till 12 år.

Teman i Amulett

Du som förmedlar böcker till barn i slukaråldern är ofta på jakt efter böcker med särskilda teman eller innehåll. Det här hittar du i serien Amulett:

• Antropomorfism
• Magi
• Äventyr
• Alver och andra magiska varelser

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck läslusten med grafiska romaner


Amulett är en del av Hegas lättlästa utgivning av grafiska romaner. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via serier och grafiska romaner. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!