Hem » Böcker efter tema » Lättlästa bokserier » Rysmans Rysliga butik

Rysmans Rysliga butik

Nina behöver pengar till en ny cykel och tar jobb i en butik. Men det är inte vilken butik som helst utan Rysmans rysliga butik. Där lär hon känna spöket Pärra, vampyren Lukas och bläckfisken Kalle Kalamari. Ninas jobb blir betydligt mer spännande och knasigt än hon hade räknat med.

Det här är en humoristisk bokserie för lågstadiet. Det är gott om bilder och korta kapitel, perfekt för den lite ovana läsaren.

Teman i Rysmans Rysliga butik

Spöken, humor, äventyr

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck nybörjar-läsarens läslust


Rysmans rysliga butik är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Böcker efter tema » Lättlästa bokserier » Rysmans Rysliga butik