Rysliga resor

Familjen Gravlund reser land och rike runt i sin talande buss Kristin för att leta upp mystiska väsen och otäcka varelser som pappa Gravlund ska skriva om i sin bok. Det blir mer än lovligt läskigt för alla inblandade – inte ens Kristin går säker när monstren attackerar.

Rysliga resor är en gastkramande och humoristisk serie för modiga lågstadiebarn, skriven av skräckfantasten Tobias Gard.

Teman i Rysliga resor

Skräck
Humor
Urbana legender

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck slukarålderns läslust


Rysliga resor av Tobias Gard för 9 till 12 år är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn som är i slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!