Hem » Bokserier » Reptil-drömmar

Reptil-drömmar

En ödla som får dig att, i drömmen, hamna i någon annans kropp och se saker som hänt ur deras perspektiv. Läbbigt, eller hur!?!

Många unga tycker att de böcker som finns för unga är barnsliga. Reptil-drömmar riktar sig till läsaren som behöver något riktigt mörkt och obehagligt för att bli nyfiken på läsning. Med otäcka bilder, avskalat språk och inslag av fantastik berättar den en historia om klass, sorg och etik. För hur är det egentligen att förlora sin bästa vän? Hur påverkar en kriminell miljö ens uppväxt? Och var går gränsen för vad som är okej i film eller spel och i verkligheten? Reptil-drömmar är en serie i nordic noir-stil.

Läs mer

Väck läslusten med noric noir


Reptil-drömmar är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn i mellanstadieåldern. Börja med en riktigt spännande bok!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Reptil-drömmar