Hem » Bokserier » På plats i tiden

På plats i tiden

I serien på Plats i tiden får vi följa med barn som hamnar i händelsernas centrum, i olika tider och på olika platser i världen. Vi besöker Lunds domkyrka på 1100-talet, Taj Mahal på 1600-talet, upptäktresande i Stilla havet på 1800-talet. I alla tider har det hänt spännande saker och Åsa Storck skriver in barnen i historien.

De här böckerna är perfekta att sätta i händerna på barn i slukaråldern som älskar ett spännande äventyr. Eller på en lärare som vill läsa en bok i anslutning till att klassen pratar om en tidsepok eller historisk händelse.

Teman i På plats i tiden

  • Historiska händelser
  • Spänning
  • Jorden runt
Läs mer

Väck slukarålderns läslust


På plats i tiden av Åsa Storck är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn som är i slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » På plats i tiden