Hem » Bokserier » Överlevarna

Överlevarna

Överlevarna skildrar några av världens stora katastrofer ur barns synvinkel. Det är spännande och tankeväckande berättelser om mod, styrka och en önskan att överleva. Överlevarna passar perfekt för alla mellanstadiebarn som gillar att läsa om sånt som hänt i verkligheten, historia eller spänning. Eller alla tre på samma gång!

“De är intressanta, spännande, gripande och den historiska anknytningen ger en extra dimension till texten. Böckerna passar också fint som utgångspunkt för samtal om starka tjejer, pandemier, krissituationer, mod, rädsla och historia [...] Perfekt för nyfikna, vetgiriga, kunskapstörstande, historieintresserade barn i slukaråldern, antingen att läsa själv eller som högläsning.” – barnboksbloggen.se

Teman i Överlevarna

  • Historiska romaner,
  • Äventyr,
  • Verkliga händelser
  • Katastrofer
Läs mer

Väck slukarålderns läslust


Överlevarna för 9 till 12 år är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn som är i slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Överlevarna