31/3
Hegas

Det finns läsare som älskar en riktigt spännande historia och så finns det läsare som vill veta allt om ett specifikt ämne. Men oavsett om det är skönlitteratur eller fakta är Hegas grundtanke alltid att boken ska väcka läslust! Och vad skapar inte läslust som knäppa, tokiga fakta och en massa skratt?

Fatta grejen med … är Hegas nya faktaserie och i den finns det gott om fakta, humor och läslust. Visste du att pirayor precis som hajar dras till lukten av blod? Eller att många pirayor faktiskt är kannibaler? Och kände du till att spindelhonan äter upp hanen efter parning? Eller att det finns spindlar som lever i små bubblor i vattnet? I den nya faktaserien Fatta grejen med … får de yngsta svar på frågor de kanske inte ens visste att de hade. Äckliga, läskiga, spännande och skrattretande fakta presenteras tillsammans med knasiga och härliga illustrationer som lockar till både skratt och funderingar.

Och att skratta kan faktiskt vara viktigare än du tror! Att presentera fakta med humor kan göra det lättare att lära och få dig att minnas bättre. Humor aktiverar nämligen belöningssystemet och ökar därmed läsmotivationen och läslusten. Så när boken är utläst kommer du veta mängder av ruskiga men tokiga fakta om de märkliga djuren. Fatta grejen!

Fatta grejen med …

Författare Alain M. Bergeron, Michel Quintin, Samuel Parent
Översättare Alva Kling
Lix-tal 25
Ålder 6-8

    Varor som nämns i nyheten

  • Lär känna pirayor på djupet. men akta så att du inte sätter i halsen! Visste ...
    104 kr
  • Visste du att de flesta spindlar har åtta ögon? Eller att honspindeln kan var...
    104 kr