25/10
Hegas

Okej, det kanske är lite tidigt att börja prata om julen redan men när det kommer till att hitta rätt bok kan det ju faktisk ta lite tid. Lika bra att tips om lite julböcker redan nu tänkte vi på redaktionen. Sätt julstämningen och var med och fira lucia med några av Hegas välkända karaktärer!

Lucia med Hallon (Erika Eklund Wilson)
Lucia som gnäggar och äter upp godiset … Lisa och Tyra ska ha lucia-tåg. Lisa ska vara tärna. Tyra ska vara tomte. Men vem ska vara lucia? Hästen Hallon så klart! Synd bara att Hallon inte kan sjunga. Och att hon äter upp godiset. Men vem kan hjälpa till med sången? Till alla som längtat – en ny härlig och färgglad Hallon-historia!

Glimma: Julfesten (Marie Helleday Ekwurtzel)
Det lackar mot jul, och på ridskolan förbereder sig Lilly och vännerna för den årliga julfesten.
Kajsa, som äger ridskolan, ska resa bort över jul och nyår. Därför ska Lillys familj och bästisen Stina bo på gården. De ska passa den busiga unghunden Pixi och se efter stallet och alla hästarna. Allt går bra tills de plötsligt upptäcker att Pixi har rymt. Han ska ju vara med i ett nummer! Ska de hitta honom i tid? Och hur går det med efterforskningen av Glimmas förflutna? Lilly vill ju kunna tävla med Glimma. Men då behöver hon ha ett hästpass, och för att få det måste man veta vem som är Glimmas föräldrar.

Flugos jul (Tedd Arnold)
Ingen jul utan Flugo! Snart är det julafton men Flugo kan inte sova, för han har ingen present till Buzz. Han måste flyga iväg och hitta en. Då flyger han rakt på … jultomten! Kan han hjälpa Flugo att hitta på en julklapp till Buzz?

Modigast av alla (Gull Åkerblom)
I Lydias klass drar de lott om vem som ska vara årets lucia. Spänningen är stor och förvåningen ännu större – när fröken läser upp namnet – Nizan! Några protesterar, men Lydia blir stolt. Över Nizan. Att han vill och vågar, och för att han sjunger bäst i klassen! Men på självaste lucia-dagen är Nizan inte lika säker längre. Får han ens fram en enda liten ton? Kan Lydias lilla knep hjälpa även denna gång …? Träffa Lydia och hennes vänner i en ny och modig berättelse av Gull Åkerblom med härliga bilder av Sissel Gustafsson.

Lisen lussar loss (Cecilia Sundh)
Det är lucia och Lisen har bestämt sig för att lussa för sin mamma. Hon går upp väldigt tidigt, tar på sig lucialinnet och gör i ordning kaffe och bulle. Hon ska bära in en bricka till mamma. Allt är så fint och Lisen har längtat efter detta så länge. Men inget går som Lisen har tänkt sig. Mamma vaknar inte ens! Ilsken som ett bi rusar Lisen iväg ut i snöstormen raka vägen till skolan. Därinne är det mörkt och helt öde. Plötsligt hör Lisen rasslande ljud och hasande steg. Tänk om det är... Spökfrun?! Lisen lussar loss är den tredje boken om Lisen.

  Varor som nämns i nyheten

 • Ingen jul utan Flugo … Snart är det julafton. Men Flugo kan inte sova. För ha...
  104 kr
 • Det lackar mot jul, och på ridskolan förbereder sig Lilly och vännerna för de...
  159 kr
 • Det är lucia och Lisen har bestämt sig för att lussa för sin mamma. Hon går u...
  139 kr
 • I Lydias klass drar de lott om vem som ska vara årets lucia. Spänningen är st...
  104 kr
 • Lucia som gnäggar och äter upp godiset … Lisa och Tyra ska ha lucia-tåg. Lisa...
  104 kr