Hem » Bokserier » Nadir-böckerna

Nadir-böckerna

Nadir har kommit till Sverige från Syrien och allt är nytt och främmande. Vem är Nadir i allt det här nya? I Syrien simmade han flera gånger i veckan men kan han bara fortsätta med det här? Vad ska hans vänner på boendet säga om det? Och hur vet man om det man känner är rätt?

Böckerna om Nadir av Per Sahlin handlar om val och identitet, vänskap och kärlek och de passar 9–12-åringar som vill ha lättlästa böcker med stort innehåll.

Teman i böckerna om Nadir

  • Ensamkommande flykting
  • Simning
  • Stå upp för sig själv
  • Identitet
  • Kärlek
Läs mer

Väck läslusten med Nadir


Böckerna om Nadir är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn som är i slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Nadir-böckerna