Mumierna vaknar

I flera tusen år har den egyptiske översteprästen Imhotep legat begravd djupt under sanden i öknen. Så en dag upptäcks hans sarkofag av en grupp arkeologer och de råkar väcka de odöda. När de egyptiska mumierna vaknar går ingen säker.

De tre böckerna om kampen att fånga och förgöra den fasansfulla Imhotep och hans mumiearmé är rysligt spännande och bör läsas i rätt ordning. Det är perfekt läsning för den spänningssugne historieälskaren på mellanstadiet.

Teman i Mumierna vaknar

Mumier, Egypten, historia, zombier, odöda, spänning

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck läslusten med mumier


Mumierna vaknar är en del av Hegas lättlästa utgivning av skräck. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via mumier och rysliga berättelser Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!