Hem » Bokserier » Monster-allergi

Monster-allergi

Behöver du gulliga monster? Katter? En grafisk roman? Testa Monster-allergi!

I den lättlästa tecknade serien Monster- Allergi möter vi den tuffa tjejen Elena och Zick, pojken som är allergisk mot allt och kan se saker som ingen annan gör. Elena Potatis har precis flyttat till staden Oldmill. Zick, hennes nya granne, är lite märklig. Han går runt med gasmask hela tiden eftersom han är allergisk mot det mesta. Det visar sig att Zick är ännu märkligare än vad Elena först trodde. Han kan nämligen se och prata med spöken och monster.

Monster-Allergi har tidigare blivit en animerad italiensk TV-serie och därtill gett upphov till spin-off-serier. Genom ett knasigt kalejdoskop undersöks viktiga ämnen såsom mobbning, identitetssökande och utanförskap. Allt utan att tappa fokus på äventyren.

Teman

  • Vänskap
  • Monster
  • Flytta – att vara ny på ett okänt ställe
  • Allergi
  • Att vara synsk
Läs mer

Väck läslusten med grafiska romaner


Monsterallergi är en del av Hegas lättlästa utgivning av grafiska romaner. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn i slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via serier och grafiska romaner. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Monster-allergi