Hem » Bokserier » Marheim

Marheim

Mitt i natten måste Maica fly från sitt hem. Från bergen ser Maica hur träden sprider sig och tar över hela Marheim. Och snart inser både Maica och resten av invånarna i Marheim vad som är roten till kaoset: en härskare som vill ta över stan.

Tänk om naturen slog tillbaka? Och vad händer när ett samhälle hamnar i kris? När nyheterna ständigt visar miljökatastrofer och maktgalna despoter, kan både barn och unga behöva prata om vad som händer. Marheim är en modern saga, där samtidsnära ämnen får nya kläder. Ett spännande äventyr som passar lika bra för dystopi-älskaren som klimataktivisten. Marheim är en lättläst klimat-dystopi av Karin Erlandsson.

Läs mer

Väck läslusten med en dystopi


Marheim är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn i mellanstadieåldern. Börja med en riktigt spännande bok!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Marheim