Hem » Bokserier » Lydia

Lydia

Vem som är feg och vem som är modig är inte alltid så lätt att definiera. Kan man vara rädd och tuff samtidigt? Och vad är egentligen mod? Är det bara att gå in i mörka spökhus eller kan det också vara att bryta gamla normer om vem som kan vara lucia?

I böckerna om Lydia får vi möta barn som hanterar sina rädslor på olika sätt och visar att det inte finns ett rätt sätt. Härliga färgbilder täcker alla uppslag och texten passar den som kommit igång lite med sin läsning.

Teman i böckerna om Lydia

Mod, rädsla, normbrytande

Läs mer

Väck nybörjar-läsarens läslust


Lydia är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Lydia