Lukas

Lukas är fantastik – det finns faktiskt nästan ingenting han inte kan klara av. Han slåss mot skurkar och banditer, han är drakkrigare, samuraj och ninja. När ingen annan lyckas eller orkar lösa problemen är Lukas där och hjälper till. Vilken tur att världen har Lukas!

Lukas lever i sin fantasivärld på ett fullkomligt naturligt sätt och läsaren får vara med. En serie roliga lättlästa hjältesagor för nybörjarläsaren.

Teman i böckerna om Lukas

Äventyr, hjältar, fantasi

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck nybörjar-läsarens läslust


Lukas är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!