Livet som Isa

9-åringa Isa lever varannan vecka-liv med mamma och pappa. Hos pappa finns kattungen Kattis och bästisen – och pappa såklart. Men hos mamma finns ju mamma. Det är inte lätt att alltid behöva sakna någon och flytta fram och tillbaka varje vecka. Och alla förändringar känns extra jobbiga när man inte träffas jämt.

Böckerna om Isa är skrivna av Thomas Halling och är full av stora känslor som passar bra att läsa och prata om i lågstadiet.

Teman i Livet som Isa

  • Skilda föräldrar
  • Husdjur
  • Vardag
  • Känslor

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck nybörjar-läsarens läslust


Livet som Isa är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!