Hem » Bokserier » Lilla Skräckbiblioteket

Lilla Skräckbiblioteket

De klassiska sagorna i ny tappning. VARNING: BÖR EJ LÄSAS VID LÄGGDAGS! Trodde du att du kunde alla de gamla klassiska sagorna? Se då upp, för här återberättas de i en helt ny stil för de allra modigaste unga läsarna. De här sagorna är så läskigt spöklika att du aldrig mer kan tänka som förr på de gamla kära figurerna!

Letar du efter ryslig skräck för de allra yngsta läsarna? Som nyss har lärt sig läsa? Då rekommenderar vi Lilla Skräckbiblioteket av Wiley Blevins. Det här är klassiska sagor i nya, riktigt skruvade tappningar med toner av skräck. Omåttligt populära ute i skolor och på biblioteken!

"Lilla skräckbiblioteket är snyggt gjorda med lockande färgillustrationer och lekfulla berättelser som är lättlästa. Jag tycker det är väldigt lyckat och lagom mysrysigt att läsa för en sju-åttaåring och jag ser helt klart fram emot kommande tolkningar av klassiska sagor."
Annas bokblogg

Teman

  • Klassiska sagor omgjorda till rysliga varianter

 

Läs mer

Väck läslusten med Lilla Skräckbiblioteket


Lilla Skräckbiblioteket är en del av Hegas lättlästa utgivning för nybörjarläsarna. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via rysliga omgjorda sagor. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Lilla Skräckbiblioteket