Kim och Lina

Kim och Lina är syskon och det händer alltid mycket när de är i farten. Framförallt lillasyster Lina är orädd och framåt. Böckerna om Kim och Lina är skrivna av Torsten Bengtsson som med få ord bygger upp stämningen och skapar spännande äventyr.
Böckerna passar för 6–8-åringar som kommit en bit i sin läsning och orkar lite mer text.

Teman i KIm & Lina

  • Vardagsäventyr
  • Syskon
  • Övervinna rädslor

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck nybörjar-läsarens läslust


Kim & LIna är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!