Hem » Bokserier » Känslor

Känslor

Hegas fakta - Känslor är en faktabokserie som tar upp något av det mest komplicerade vi människor har - känslor. I känsloböckerna får läsaren följa med ett fiktivt barn genom vardagens känslosamma situationer. Psykologen Liv Svirsky guidar läsaren genom både jobbiga och härliga känslor, vrider och vänder på olika aspekter av dem och visar att även de svåraste känslorna går att hantera. 

Använd böckerna för att diskutera relationer, gemenskap, ensamhet och det egna jaget. Att kunna prata om känslor är första steget till bättre psykisk hälsa!

Läs mer

Väck läslust med fakta!


Hegas fakta - Känslor är en del av Hegas lättlästa faktaboksutgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn som föredrar faktaböcker. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Känslor