Hem » Bokserier » Du kan!

Du kan!

Hegas fakta – Du kan! är faktabokserien för alla barn och unga som vill engegera sig i sin omvärld och göra skillnad för både sig själv och andra. Med en blandning av fakta och peppiga tips vill böckerna inspirera unga att se möjligheter och ge framtidstro.

Läs mer

Väck läslust med faktaböcker!


Hegas fakta - Du kan! är en del av Hegas lättlästa faktaboksutgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos unga som föredrar att läsa faktaböcker. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Du kan!