Hem » Bokserier » Häxboken

Häxboken

Mia ärver sin farmors förmåga att vara häxa, men det är svårt och krävande. Mia själv hoppas att hon ska bli en vit häxa som gör bra och snälla saker med sin magi och inte en svart elak häxa. Men det är mycket att lära sig innan hon är färdig häxa och hennes magiska förmågor prövas gång på gång.

Häxboken är en serie om tre böcker som bör läsas i rätt ordning. Text och serierutor blandas och förstärker varandra, precis som det brukar vara i Jan Kjærs böcker. En lätt och spännande bok för mellanåldern.

Teman i Häxboken

  • Magi
  • Häxor
  • Godhet och ondska
  • Göra det rätta
Läs mer

Väck nybörjar-läsarens läslust


Häxboken är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Häxboken