Hem » Bokserier » Flippade sagor

Flippade sagor

Flippade sagor är inspirerade av de klassiska sagorna men med en modern och lite galen twist. Askungen blir en ninja, Hans och Greta vill hellre äta hjärnor än godis och Bockarna Bruse hamnar i ett TV-spel.

Med snygga illustrationer, fartfyllda äventyr och roliga lättlästa berättelser är de här flippade sagorna ett bra komplement till de gamla klassikerna. De leder garanterat till intressanta diskussioner.

Sagor, humor, äventyr, galna berättelser

Teman

  • Starka kvinnokaraktärer
  • Klassiska sagor i modern kontext
Läs mer

Väck läslusten med Flippade sagor


Flippade sagor är en del av Hegas lättlästa utgivning för nybörjarläsarna. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos de allra yngsta. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via rysliga omgjorda sagor. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Flippade sagor