Hem » Böcker efter tema » Fakta

Fakta

En del barn och unga älskar faktaböcker över allt annat! Då ska de självklart få läsa så mycket faktaböcker de vill, eller hur? Här har vi samlat hela vår utgivning av lättlästa faktaböcker.

Typiskt för våra faktaböcker för barn

De är först och främst spännande! Varenda klurig fråga kommer att få svar. Hur dödar komodovaraner sina byten? Hur många ben har människan i kroppen? Vad är dressyr egentligen? 

Därefter är de lättlästa inom antingen den vanliga nivåskalan från 1 till 5 eller Utforskarens tre förstoringsglas. I Utforskaren får läsaren följa en expert som berättar allt hen kan om sitt ämne: från att skejta till att demonstrera.

Väck läslusten med lättlästa faktaböcker för barn


Faktaböckernaär en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via faktbacökerna. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Böcker efter tema » Fakta