Hem » Böcker efter tema » Hegas fakta

Hegas fakta

Många barn och unga älskar faktaböcker över allt annat! Då ska de självklart få läsa så mycket faktaböcker de vill, eller hur? Särskilt när faktaboken är deras väg in till läsning och läslust. Här har vi samlat hela vår utgivning av lättlästa faktaböcker. Från yrken och sport till djur och natur!

Typiskt för våra faktaböcker för barn

De är först och främst spännande! Varenda klurig fråga kommer att få svar. Hur dödar komodovaraner sina byten? Hur många ben har människan i kroppen? Vad är dressyr egentligen? Hur är det att jobba med spelutveckling och måste du verkligen kunna programmera?

I våra lättlästa faktaböcker för barn och unga stillar de som kämpar med sin läsning sin nyfikenhet. Samtidigt får de känna att de också kan läsa ut en HEL bok! Det om något är viktigt för självkänslan – och för att se sig själv som en läsande person. 

Hallå! Vissa faktaböcker har en pratbubbla på omslaget?

Skarpt spanat! Pratbubblan på Hegas faktaböcker betyder att läsaren får följa en expert genom boken. Experten berättar om ämnet och sina erfarenhet. Det kan vara Liv Svirsky som berättar om känslor, Rim Bayaa som berättar om taekwondo eller Jack Werner som berättar om källkritik. A

Till skillnad från våra vanliga 5 Hegas-nivåer har Hegas fakta 3 nivåer. Nivåerna utgår från hur komplext och abstrakt ämnet är. Specialintressen ger ofta ett utökat ordförråd.

Läs mer
Filter Laddar...
Hegas-nivå:
Författare:  
Ålder:  
Bokserier:

Väck läslusten med lättlästa faktaböcker för barn


Faktaböckernaär en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via faktbacökerna. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Böcker efter tema » Hegas fakta