Hem » Böcker efter tema » Faktaböcker för barn

Faktaböcker för barn

En del barn och unga älskar faktaböcker över allt annat! Då ska de självklart få läsa så mycket faktaböcker de vill, eller hur? Här har vi samlat hela vår utgivning av lättlästa faktaböcker.

Typiskt för våra faktaböcker för barn

De är först och främst spännande! Varenda klurig fråga kommer att få svar. Hur dödar komodovaraner sina byten? Hur många ben har människan i kroppen? Vad är dressyr egentligen? 

Till skillnad från våra vanliga 5 Hegas-nivåer har Hegas fakta 3 nivåer. Nivåerna utgår från hur komplext och abstrakt ämnet är.

Har du frågor?

Hör av dig när du har frågor om lättläst, läslust, utgivningen eller vilket urval som passar ditt bibliotek eller klassrum. Redaktionen svarar fort!

Ring 042-610 12 00 eller mejla info@hegas.se

 

Väck läslusten med lättlästa faktaböcker för barn


Faktaböckernaär en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare. Ibland går vägen via faktbacökerna. Det är hur okej som helst!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Böcker efter tema » Faktaböcker för barn