Hem » Bokserier » Den längsta resan

Den längsta resan

Visste du att finns väldigt ont om lättläst science fiction för slukaråldern? Det råder författaren Camilla Linde bot på med scifi-serien Den längsta resan. Maria Fröhlich som även tecknar för Marvel comics illustrerar!

Den längsta resan är en spännande berättelse om vänskap och teknologiska mysterier ute i yttre rymden. Vi lär känna Allena som har levt hela sitt liv på rymdskeppet Greta T. Allena är en del av besättningen vars uppgift är att se till att skeppet kommer fram. Ombord finns sovande människor som ska befolka den avlägsna planeten Nova Terra och göra den till mänsklighetens nya hem. Men en dag händer det som inte får hända ... en sovande passagerare vaknar upp. Sedan stängs skeppets system ner. Så börjar detta spännande rymdäventyr.

Teman

  • Framtiden
  • Rymdfärder
  • Liv på andra planeter
  • Sociala strukturer och samhällsklasser
Läs mer

Väck läslusten med Den längsta resan


Den längsta resan är en del av Hegas lättlästa utgivning av lättläst science fiction. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Den längsta resan