Hem » Bokserier » Bråfalls mysterium

Bråfalls mysterium

De röda blommorna ligger som bloddroppar på duken. Det skulle vara en mysig semester hos mormor i Bråfall för syskonen Love och Astrid, men nu verkar det bli något helt annat. Ondskan har kommit tillbaka till Bråfall.

Mytologi, väsen och magpirr – äntligen är vi tillbaka i Bråfall! Ämnet klimat och biologisk mångfald blandas här med nordisk mystik i den spännande serien Bråfalls myserium. Vad händer när en utdöd växt plötsligt dyker upp igen? Varför är det viktigt att alla varelser (och väsen) finns i naturen?

Läs mer

Väck läslusten med Bråfalls mysterium


Bråfalls mysterium är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn i mellanstadieåldern. Börja med en riktigt spännande bok!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Bråfalls mysterium