Hem » Bokserier » Bråfalls hemlighet

Bråfalls hemlighet

När Astrid och hennes bror Love kommer till mormor på höstlovet tror de att det kommer bli ett vanligt lugnt lov med kortspel och mormors goda kanelbullar. Men det blir allt annat än lugnt. Redan på tåget påstår Love att han sett en man med svans – ett troll – och Astrid vägrar tro honom. Men mormor reagerar inte alls som Astrid förväntar sig när han berättar det för henne. Istället blir hon bekymrad och ger sig av utan att berätta vart. När mormor inte kommer tillbaka ger sig barnen ut i skogen tillsammans med mormors hustomte för att hitta henne. Det blir ett farligt och spännande äventyr bland nordiska folktroväsen.

Serien har tre delar som bör läsas i ordning.

Teman i Bråfalls hemlighet

  • Fantasy
  • Folktro
  • Sagoväsen
  • Äventyr
Läs mer

Väck slukarålderns läslust


Bråfalls hemlighet för 9 till 12 år är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn som är i slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Bråfalls hemlighet