Hem » Bokserier » Glimma

Glimma

Lilly älskar hästar. Näst efter att få en egen häst är hennes högsta önskan att bli skötare på ridskolan. En dag kommer islandshästen Glimma till ridskolan. Glimma har blivit vanskött av sin tidigare ägare och är rädd för allt och alla, men Lilly bestämmer sig för att vinna Glimmas förtroende. Tillsammans får de vara med om en massa spännande äventyr.

Glimma skrivs av islandshästexperten Marie Helleday Ekwurtzel och passar alla hästälskare, men kanske mest de i åldern 9–12 år.

Teman i Glimma

  • Hästar
  • Spänning
  • Ridning
  • Äventyr
  • Islandshästar
Läs mer

Väck läslusten med Glimma


Serien om islandshästen Glimma är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn som är i slukaråldern. Allt för att just dina barn ska bli starka läsare.

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär det att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Glimma