Hem » Bokserier » Amina

Amina

Amina är inte som alla andra, och alla i klassen vet att hennes identitet måste hållas hemlig. Men ett misstag sker och Amina är i fara.

De klassiska sagornas värld möter den vanlig grå förorten och skapar fantasisprakande fantasy. Den här serien väcker igenkänning hos alla som någon gång agerat lite för snabbt på sina känslor eller som har känt sig utanför. Serien Amina bjuder på spänning, hotfulla väsen och relationsdrama. Dessutom behandlas viktiga teman som upplevelser av krig och av att leva med skyddad identitet.

Läs mer

Väck läslusten med Amina


Serien Amina är en del av Hegas lättlästa utgivning för barn och unga. Målet är att du som bibliotekarie, lärare eller förälder enkelt ska hitta böcker som väcker läslusten hos barn i mellanstadieåldern. Börja med en riktigt spännande bok!

Lättläst på rätt nivå


Ibland innebär vägen mot läslusten att du måste hitta böcker på rätt Hegas-nivå eller som passar barnens intressen. Ja, det ena utesluter så klart inte det andra. Rätt nivå och rätt ämne hjälper läsaren att hitta läslusten, vi lovar!

Våra Läsnycklar


För dig som vill fördjupa arbetet med böckerna finns våra LäsnycklarMeraHegas som du kan läsa mer om. De passar finfint i klassrummet och är kostnadsfria att arbeta med. Vill du veta mer om vår syn på lättläst? Då rekommenderar vi Hegas-bloggen!
  Hem » Bokserier » Amina